Борбата на Европа с пластмасата може съвсем скоро да промени ежедневните ни

...
Борбата на Европа с пластмасата може съвсем скоро да промени ежедневните ни
Коментари Харесай

Искате храна за вкъщи? Ще трябва да си носите кутия

Борбата на Европа с пластмасата може напълно скоро да промени ежедневните ни привички.

Нов европейски правилник, който към този момент се разисква, планува да се разшири описът със неразрешени пластмасови артикули за еднократна приложимост.
-->
Така да вземем за пример напълно скоро ще се наложи да носим в ресторанта и магазина лични съдове и кутии, в случай че желаеме да си вземем храна за у дома.

Европа от ден на ден и повече стяга ограниченията към пластмасовите боклуци, като нов правилник планува огромна част от опаковките за еднократна употреба да останат в предишното. Оказва се, че част от еконормите към този момент се ползват и у нас. " Има подобен настоящ правилник, който още преди година е влезнал, който не разрешава потреблението съответно за заведенията на пластмасови бъркалки и сламки, а на тяхно място надлежно се поставят дървени или бамбукови такива ", твърди Марин Сотиров, зам.-председател на Сдружението на заведенията в България.

А новите условия ще обиден в огромна степен заведенията, като не е надалеч времето, когато ще си носим в ресторанта лични съдове и кутии, с цел да си вземем храна за у дома, написа Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР